ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΧΗΣ κ. ΨΗΝΑΚΗ !! ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ...

2015-03-20 21:07

Όσα έγιναν στο χθεσινό (19-3-2015) δημοτικό συμβούλιο του Μαραθώνα αποδεικνύουν δυστυχώς για μία ακόμη φορά την έλλειψη προγράμματος, σχεδίου και οράματος του κ. Ψηνάκη και των συνεργατών του.

 

    Στην χθεσινή οκτάωρη συνεδρίαση οι παρευρισκόμενοι δημότες είχαν ξανά την "ευκαιρία" να δουν και να ακούσουν έναν Δήμαρχο (κ. Ψηνάκη) αδύναμο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του Δήμου και να πείσει ότι μετά από σχεδόν ενα χρόνο από τις εκλογές του Μαίου 2014 η ψήφος εμπιστοσύνης των δημοτών έπιασε ..... τόπο.

 

    Την έλλειψη σχεδίου και οράματος της σημερινής δημοτικής αρχής, παραδέχτηκε με γενναιότητα ο δημοτικός του Σύμβουλος Αλέξανδρος Σόμογλου, ο οποίος μάλιστα μιλώντας επί του θέματος της ανάθεσης σε ιδιώτη της αποκομμιδής των κλαδιών, είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει θέματα που έρχονται ως "μπαλώματα" των υφιστάμενων προβλημάτων.

 

    Είναι πλέον φανερό  ότι ο κ. Ψηνάκης όχι μόνο δεν ξέρει αλλά και δεν μπορεί να διαχειριστεί την εντολή που τού έδωσαν οι δημότες του Μαραθώνα.

    Είναι πλέον φανερό ότι όλους αυτούς τους μήνες προσπάθησε και προσπαθεί να "καλύψει" αυτή του την αδυναμία με επικοινωνιακά τρικ και προβολές του στα κανάλια, έτσι όπως κάνει ο "άπλυτος" φορώντας κολώνια...

    Είναι πλέον φανερό ότι και οι συνεργάτες του πελαγοδρομούν και καταβυθίζονται κάθε μέρα και περισσότερο στο τέλμα της αδυναμίας τους να οργανώσουν και να διοικήσουν.

    Αυτοί που θεσμικά επιφορτίστηκαν με τον τομέα της καθαριότητας της πόλης έχουν παταγωδώς αποτύχει. Τα σκουπίδια πολλαπλασιάζονται στους δρόμους και οι κάδοι απορριμμάτων παραμένουν άπλυτοι επί μήνες. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Ζαγάρης σε ερώτηση που τού έγινε είπε ότι έχει χαλάσει το μηχάνημα που πλένει τους κάδους και ότι δεν υπάρχουν 15.000 ΕΥΡΩ για να το φτιάξει. Ο ίδιος όμως έφερε εισήγηση να δοθεί με διαγωνισμό η αποκομμιδή των κλαδιών σε ιδιώτη με σύμβαση που μπορεί να φτάσει έως και τα 60.000,00 ΕΥΡΩ !!!

    Είναι φανερό ότι ο κ. Ζαγάρης "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Εισηγήθηκε να πάνε τα κλαδιά σε ιδιώτη πιλοτικά, ακόμη και παρά την αντίθετη θέση του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Μαραθώνος και της Επιτροπής για την Διαχείριση απορριμμάτων που συστήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου ..... Μάλλον πιστεύει ότι έχει το .... αλάθητο. Αν και μέχρι σήμερα η καθαριότητα στην πόλη δείχνει άλλα...

 

    Ο έτερος Αντιδήμαρχος Αιμίλιος Ρεϊσογλου εθίγη διότι ο επικεφαλής της Παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ κ. Νίκος Χατζηγιάννης τόνισε στην τοποθέτησή του ότι οι λακκούβες έχουν "βουλιάξει" όλη την πόλη. Φαίνεται πως και εκείνος διεκδικεί το αλάθητο και το άκριτο των πράξεων και των παραλείψεων της διοικητικής του αρμοδιότητας. Μάλλον, θα ζει στην πόλη που ονειρεύεται και όλοι εμείς οι υπόλοιποι περιμένουμε απλά να .... ξυπνήσει.

    Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Λιβαθινός πολύ απλά, αν και ποδοσφαιριστής έχει .... χάσει πλέον την ... μπάλλα. Αγόρασε χρονόμετρο κάποιων χιλιάδων ΕΥΡΩ και χρεώθηκε ο Δήμος, ο ίδιος όμως δεν μπορεί να επιβληθεί και το χρονόμετρο απλά ....υπάρχει εκεί. Και το κυριότερο : ο κ. Λιβαθινός δυστυχώς αντί να επιβάλει όπως πρέπει στους δημοτικούς συμβούλους τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπαθεί να "ξεπετάει" τα θέματα, παροτρύνοντας να μην διαβαστούν οι Εισηγήσεις τους ....Είναι φανερό ότι ο ρόλος που του ανατέθηκε δεν του ταιριάζει.

    Στην ουσία των θεμάτων, η δημοτική αρχή εχθές αποφάσισε  :

    α) να αυξήσει ανταποδοτικά τέλη για τα νεκροταφεία χωρίς μελέτη οικονομοτεχνική, χωρίς διαβούλευση και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των τοπικών συμβουλίων Μαραθώνα, Γραμματικού και Βαρνάβα, αλλάζοντας επί το χειρότερον την κατάσταση στα δημοτικά Κοιμητήρια. Η απόφασή της αυτή θα ελεγχθεί άμεσα από την Περιφέρεια, καθώς η δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ πρόκειται να την προσβάλει και να ζητήσει την ακύρωσή της.

    β) να κάνει ο Δήμος προγραμματική σύμβαση με την ΜΕΔΗΜ Α.Ε. χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση της εταιρείας.

    γ) να αναθέσει σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας την υπόθεση του Κωπλητοδρομίου με αμοιβή ποσοστό 10%, χωρίς να λάβει προσφορές και χωρίς να εξηγήσει τους λόγους αυτής της υπέρογκης αμοιβής για μία τόσο απλή νομικά υπόθεση. Και αυτή η απόφαση θα ελεγχθεί άμεσα με Προσφυγή.

    δ) να αναθέσει με διαγωνισμό την αποκομμιδή των κλαδιών σε ιδιώτη με τίμημα ποσό έως και 60.000,00 ΕΥΡΩ (!!) χωρίς να ακούσει κανέναν και κυρίως τους εργαζόμενους του Δήμου και την Επιτροπή που έχει συσταθεί οι οποίοι έχουν καταθέσει μελέτη με βάση την οποία ο Δήμος μπορεί να έχει όφελος έως και 500.000 ΕΥΡΩ το χρόνο από την διαχείριση τον κλαδιών !! Και αυτή η απόφαση άμεσα θα προσβληθεί.

    Η ανοχή πλέον τελείωσε. Από εδώ και μπρος η Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ θα αναζητά κάθε φορά που το κρίνει απαραίτητο την ακύρωση όλων των αποφάσεων που θεωρεί ότι βλάπτουν το Δήμο και τους Δημότες.

    Στο εξής η δημοτική αρχή θα πρέπει να αποδείξει με έργα ότι μπορεί να πράξει το αυτονόητο : να διαχειριστεί την καθημερινότητα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.