ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ;;

2016-03-22 12:20

    Στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος στις 24 Μαρτίου 2016 η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να ψηφίσει πρόταση για δρομολόγηση εγκατάστασης και λειτουργίας Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον οικισμό ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ (κτίριο ΚΤΕΟ).

    Ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την καύση νεκρών γεγονός είναι ότι οι Έλληνες είτε πιστεύουν είτε δεν πιστεύουν στον Θεό, τους περισσότερους τουλάχιστον δεν τους ενοχλεί η ταφή. Όπως και είτε πιστεύουν είτε όχι στον Θεό, θα κάνουν θρησκευτικό γάμο και θα βαφτίσουν τα παιδιά τους. Λίγοι είναι αυτοί που εκ πεποιθήσεως ζητούν π.χ. πολιτικούς γάμους ή πολιτικές κηδείες.

            Η Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» και ο επικεφαλής της Νίκος Χατζηγιάννης θεωρούμε ότι η πρόταση για την δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών σε μία περιοχή οικιστική, όπως το Κάτω Σούλι δημιουργεί μέγα ζήτημα.

            Πέραν αυτού, καλούμε την Δημοτική Αρχή να μάς απαντήσει στα εξής πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα :

 Α. Υπήρξε ποτέ δημόσια διαβούλευση για το θέμα ;;

 Β. Πόσοι από τους δημότες μας επιλέγουν στατιστικά να σταχτοποιηθούν ώστε να μιλάμε σήμερα για «αναγκαιότητα» δημιουργίας Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην πόλη μας ;;

 Γ. Έχει γίνει «έρευνα αγοράς» στην πόλη μας για να δούμε ποία θα είναι έστω τα οικονομικά οφέλη ;;

 Δ. Ή, τελικά,  το αποτεφρωτήριο που θα δημιουργηθεί στον Δήμο μας θα πάρει τις επιχορηγήσεις του και μετά θα «πέσει έξω» και θα πρέπει να το σώσουν οι δημότες, κατά τη προσφιλή πρακτική;

 

            Ο Δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά.

            Όπως οφείλουν και όλοι οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι να αναλογιστούν, πριν ψηφίσουν, τι θέλουν τελικά να φτιάξουν...