ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΨΗΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΕΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ !!!

2018-04-23 23:16

Η αλήθεια, όσο και αν καθυστερεί, πάντα έρχεται στο φως !!!

Η προσπάθεια του Δημάρχου Μαραθώνος να πείσει τους Δημότες του ότι τάχα πέτυχε την διακοπή εργασιών του ΟΕΔΑ Γραμματικού στις 21-3-2018 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πέφτει στο κενό, με έγγραφο που απέστειλε το Κέντρο Πληροφόρησης EUROPE DIRECT του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου !!

Απαντώντας σε αίτημα που απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, κ. Νίκος Χατζηγιάννης, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι το Ευρωπαίκό Κοινοβούλιο δεν αποφάσισε την διακοπή των εργασιών. Η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απλώς επισημαίνει ότι θα στείλει τις επόμενες εβδομάδες επιστολή στις ελληνικές αρχές με πρόταση δημοσιονομικής διόρθωσης κατά 100%.

    Στην ίδια απάντηση όμως, επίσημη, που εστάλη στον κ. Νίκο Χατζηγιάννη ονομαστικώς, επισημαίνεται ότι το ίδιο είχε κάνει η Επιτροπή και το έτος 2015. Και τότε οι ελληνικές αρχές είχαν απορρίψει αυτήν την πρόταση δημοσιονομικής διόρθωσης.

    Να ξεκαθαρίσουμε ότι με τον όρο δημοσιονομική διόρθωση νοείται η διακοπή της χρηματοδότησης ενός χρηματοδοτούμενου έργου. Σε επόμενο στάδιο την διακοπή αυτή μπορεί να ακολουθήσει ο καταλογισμός, δηλαδή η αναζήτηση πίσω της χρηματοδότησης.

    Επ΄ ουδενί όμως δεν σημαίνει ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

    Άλλωστε, το 2015 που η Ευρωπαίκή Επιτροπή είχε αποστείλει ξανά επιστολή δημοσιονομικής διόρθωσης οι ελληνικές αρχές την αγνόησαν και το έργο συνεχίστηκε.

    Όσα λοιπόν σήμερα προσπαθεί να παρουσιάσει ως δήθεν επιτυχία του ο Δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης, δεν αποτελούν παρά πυροτέχνημα το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα από την ίδια την επίσημη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Παραθέτουμε το κείμενο τόσον της ερώτησης του κ. Νίκου Χατζηγιάννη, όσο και της απάντησης που εστάλη προς αυτόν ώστε με απτές αποδείξεις να κατανοήσουν οι δημότες του Μαραθώνα πως ο ... θησαυρός του Δημάρχου Ψηνάκη δυστυχώς αποτελεί ένα επικοινωνιακό παιχνίδι....