ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

2015-01-27 21:42

Μετά την ακύρωση από τον Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα για την διακοπή των εργασιών σύνδεσης του καλωδίου Υ/Τ με τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ανατολή Νέας Μάκρης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ κ. Νίκος Χατζηγιάννης, απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Λιβαθηνό, την οποία κοινοποίησε και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. Το κείμενο αυτής της επιστολής - πρότασης, έχει ως εξής :

 

"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Λαβών γνώση περί της ακυρώσεως της αποφάσεως με αρ. 312/2014 του Δ.Σ. για την διακοπή των εργασιών διασύνδεσης του καλωδίου Υ/Τ στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ανατολή από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και περί των λόγων που ακυρώθηκε η άνω απόφαση, θα ήθελα να σάς επισημάνω τα εξής :

Η ανωτέρω απόφαση του Δ.Σ. ακυρώθηκε λόγω έλλειψης ειδικής και επαρκούς αιτιολογίας. Κατά πάγια θέση του Διοικητικού Δικαίου, σε περίπτωση που μία διοικητική πράξη ακυρωθεί για έλλειψη αιτιολογίας, η Διοίκηση δύναται να επανέλθει εκ νέου, συμπληρώνοντας την αιτιολογία της πράξης της, ώστε να είναι ειδική, σαφής και πλήρης.

Ως εκ τούτου, προτείνω, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της 29-1-2015 να θέσετε εκτός ημερησίας διατάξεως εκ νέου το θέμα, ώστε να λάβουμε ξανά την ίδια απόφαση, αυτή την φορά με σαφή, πλήρη και ειδική αιτιολογία.

Περί του κατεπείγοντος του θέματος, θεωρώ ότι περιττεύει να αναφερθώ καθώς όλοι μας γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε αυτό.

Σημειώνω, ότι, εφόσον προκριθεί η  συζήτηση του θέματος αυτού από το Δ.Σ. και προς διευκόλυνσή σας, διατίθεμαι να εισηγηθώ το θέμα.

Με εκτίμηση,

 

ΝΙΚΟΣ ΑΘ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ"