ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ : ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ !

2015-02-14 22:17

Φίλοι και Φίλες,

    Είναι γνωστό σε όλους ότι από την πρώτη στιγμή πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο σημερινός Δήμαρχος του Δήμου Μαραθώνος κ. Ηλίας Ψηνάκης δεν έχει την δυνατότητα να αναδιαρθρώσει την πόλη μας.

    Την άποψή μου αυτή την εξέφρασα δεκάδες φορές προεκλογικά και δυστυχώς σήμερα πια, έξι (6) μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, φαίνεται ότι μάλλον δικαιώνομαι.

    Δεν θα ήθελα όμως να επεκταθώ περισσότερο σε κάτι το οποίο είναι υποκειμενικό και αποτελεί μία και μόνο άποψη : την δική μου. Οι απόψεις διατυπώνονται, οι θέσεις αναπτύσσονται και όλοι μας τελικώς θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος.

    Θα ήθελα όμως να εκφράσω δύο λόγια για τις εξελίξεις τον τελευταίο καιρό στην δημοτική πλειοψηφία.

    Με αφορμή λοιπόν τις παραιτήσεις από την δημοτική πλειοψηφία δύο (έως τώρα) δημοτικών συμβούλων και με συνέχεια αυτής της αφορμής τις πιθανολογούμενες μελλοντικές ανεξαρτητοποιήσεις τυχόν άλλων συμβούλων του κ. Ψηνάκη, θα μού επιτραπεί να σημειώσω τα εξής :

    Είναι λυπηρό και ανησυχητικό το φαινόμενο. Ο τόπος μας κινδυνεύει να περιέλθει σε de facto «ακυβερνησία» και τούτο εμένα προσωπικά με δυσφορεί.

    Οι ανεξαρτητοποιήσεις των δημοτικών συμβούλων τόσο σύντομα και τόσο αιφνίδια δεν με πείθουν για το αυθόρμητό τους. Δεν μού είναι εύκολο να καταλάβω πώς ξαφνικά, κάποιοι ένθερμοι μέχρι εχθές, υποστηρικτές – δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Ψηνάκη, ξαφνικά εξοργίστηκαν από την συμπεριφορά του και την …. απραξία του, όταν οι ίδιοι αυτοί γνώριζαν πολύ καλά με ποίον άνθρωπο συμπορεύτηκαν και θα έπρεπε να γνωρίζουν ακόμη καλύτερα τι περίμεναν από αυτόν. Αλλά ας ελπίσω να έχω λάθος εκτίμηση…..

    Έτσι, λοιπόν, καταλήγω να προβληματίζομαι για την πόλη μας και για την τύχη της τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θα προτιμούσα βεβαίως μία διοικούμενη πόλη έστω και με τις (πολλές) διαφωνίες μου για τον τρόπο διοίκησής της από μία αδιοίκητη πόλη….

    Χωρίς να θέλω επ΄ ουδενί να θεωρηθεί η άποψή μου αυτή «εσωκομματική» σφήνα στο στρατόπεδο Ψηνάκη, θα ήθελα να τονίσω προς άπαντες τους «δυσαρεστημένους» συμβούλους του να πράξουν με σύνεση και σοβαρότητα, χωρίς μικροπολιτικές τακτικές ή τυχόν άλλες σκοπιμότητες και να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης που τους ανέθεσε η λαϊκή εντολή στις εκλογές του Μαίου 2014.

 

Καταλήγοντας :

    Εάν όντως κάποιοι δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας Ψηνάκη, αισθάνονται σήμερα ότι  ξεγελάστηκαν κάποτε από τις υποσχέσεις και τις "παρόλες" του κ. Ψηνάκη και ωθήθηκαν να συμπορευτούν μαζί του από ενθουσιασμό και αυθορμητισμό, είναι η ώρα τώρα να αποδείξουν ότι ωρίμασαν και μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτήν την φορά την κατάσταση με περισσότερη λογική και λιγότερο συναίσθημα.

     Είναι γνωστό ότι «στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

    Αρκεί μόνο να χαράζουμε δρόμους με προοπτική και ασφάλεια.