ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ : ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ !!

2015-01-31 19:49

Την άμεση αντίδραση του Νίκου Χατζηγιάννη προκάλεσε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαραθώνα να εισηγηθεί και να αποφασίσει την εκχώρηση ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στην Εκκλησία της Ελλάδος, σε τμήμα της περιοχής όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του γηπέδου της Αγίας Μαρίνας στη Νέα Μάκρη.

 

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής που απέστειλε ο Νίκος Χατζηγιάννης προς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (Γ. Ζούρο, Γ. Κοροβέση, Αν. Παππά, Αν. Ρίζου, Δημ. Κάκαρη) είναι το ακόλουθο :

 

"Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι με την ιδιότητά σας ως μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαραθώνος, λάβατε την 28-1-2015 απόφαση να προβεί ο Δήμος σε συμβιβασμό με την Εκκλησία της Ελλάδος αναφορικά με την διεκδίκηση αυτής σε έκταση της ευρύτερης περιοχής του γηπέδου Αγίας Μαρίνας.

Ως Δικηγόρος, έχω ασχοληθεί από πολλών ετών με το θέμα των διεκδικήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ευρύτερη περιοχή και γνωρίζω καλύτερα από τον οποιονδήποτε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέν ιδιοκτησιακό δικαίωμα διατηρεί στην ευρύτερη έκταση, αλλά και στην επίδικη φυσικά.

Πλήρη ιστορικό του νομικού καθεστώτος έχω αποστείλει στον Αντιδήμαρχο κ. Ρεϊσογλου, πολύ πριν εσείς ασχοληθείτε με το όλο θέμα.

Η απόφασή σας θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα συμφέροντα του Δήμου μας και πυροδοτεί την κατάσταση εις βάρος όχι μόνον του Δήμου αλλά και εκατοντάδων δημοτών μας οι οποίοι από δεκαετίες πασχίζουν να σώσουν τις περιουσίες τους από τις διεκδικήσεις της Εκκλησίας.

Σας καλώ άμεσα και το ταχύτερο δυνατόν, δηλαδή την Δευτέρα 2-2-2015, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Δικαστήριο να συσκεφθείτε και να ανακαλέσετε την απαράδεκτη και νομικά έωλη αυτή απόφασή σας.

Γνωρίζετε ότι διάκειμαι ιδιαίτερα φιλικά ως προς όλους εσάς αλλά και ως προς καθέναν σας χωριστά, ωστόσο, σε περίπτωση που εμμείνετε στην απόφασή σας αυτή, είμαι δυστυχώς αναγκασμένος να αναφερθώ άμεσα στις δικαστικές αρχές ζητώντας να διερευνήσει την υπόθεση και να αποδώσει τις ανάλογες ευθύνες σας (ποινικές και διοικητικές) για την απεμπόληση δικαιωμάτων του Δήμου Μαραθώνος.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα με φέρετε σε αυτήν την δύσκολη θέση.


Με εκτίμηση,

ΝΙΚΟΣ ΑΘ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ"