ΝΕΟ ΣΟΚ !! ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΤΙΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ;;

2015-01-30 15:32

 

   

Με μία πρωτοφανή απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαραθώνα,

ωθεί τον Δήμο στην αναγνώριση ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων της Εκκλησίας της

Ελλάδος στον ευρύτερο χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το γήπεδο της Αγίας Μαρίνας

Νέας Μάκρης !!!

 

    Στην συνεδρίαση της στις 28-1-2015 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαραθώνος, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Ηλία Ψηνάκη, αποφάσισε το απίστευτο : Να συμβιβαστεί με την Εκκλησία και να τής αναγνωρίσει ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε έκταση μεγαλύτερη των 3 στρεμμάτων (!) και συγκεκριμένα στην έκταση όπου σήμερα βρίσκεται και λειτουργεί η Καντίνα του γηπέδου της Αγίας Μαρίνας, υπογράφοντας με την Εκκλησία της Ελλάδος σύμβαση μίσθωσης !!!

 

    Μάλιστα, στην απόφασή της αυτή οδηγήθηκε η Οικονομική Επιτροπή ενόψει αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει ασκήσει η Εκκλησία της Ελλάδος εναντίον του Δήμου Μαραθώνος η οποία εκδικάζεται την Τρίτη 3-2-2015 με την οποία ζητά να αναγνωριστεί δικαστικώς ιδιοκτήτρια της έκτασης.

 

    Πριν λοιπόν αποφασίσει ακόμη η Δικαιοσύνη, έρχεται σήμερα η δημοτική αρχή να αναγνωρίσει αμαχητί (!!!) την Εκκλησία ως ιδιοκτήτρια της έκτασης, βάζοντας μία τεράστια "βόμβα" στα ιδιοκτησιακά θέματα όλης της ευρύτερης περιοχής, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ως γνωστόν και οι 72 οικογένειες που καταδιώκονται από την Εκκλησία. Και φυσικά με τον τρόπο αυτόν απεμπολούνται ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Δήμου επί της όλης αυτής έκτασης, όταν μάλιστα το όλο θέμα ακόμη δεν έχει κριθεί οριστικά ούτε καν από τις Επιτροπές ενστάσεων του Εθνικού Κτηματολογίου !!

    Μεταξύ των μελών της Οικονομικής Επιτροπής που πήραν αυτήν την πρωτοφανή και τραγική απόφαση, συγκαταλέγονται, πέραν του Ηλία Ψηνάκη και οι ακόλουθοι δημοτικοί σύμβουλοι : 1) Γιώργος Ζούρος, 2) Γιώργος Κοροβέσης, 3) Αναστασία Παππά, 4) Δήμητρα Κάκαρη, 5) Ευαγγελίου Ρίζου.

 

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μειοψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πόπη Πατεράκη και Χρήστος Στάμος, οι οποίοι προς τιμήν τους δεν ψήφισαν την πρόταση αυτή και τόνισαν ότι πρέπει να γίνει το Δικαστήριο και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη και όχι να εκχωρηθούν δικαιώματα στην Εκκλησία της Ελλάδος που θα αποτελούν πρόκριμα για όλες τις διεκδικήσεις αυτής στην ευρύτερη περιοχή "ΓΕΡΟΤΣΑΚΟΥΛΙ"

    Μάλιστα, συνέβη και το εξής : Ζητήθηκε επί του θέματος γνωμοδότηση δικηγόρων οι οποίοι και πρότειναν ο Δήμος να έρθει σε συμβιβασμό με την Εκκλησία !!

 

    Γεννώνται εύλογα πολλά ερωτηματικά :

1. Γιατί και ποιος ζήτησε την γνωμοδότηση αυτή, όταν για τα περισσότερα θέματα που έρχονται στην Οικ. Επιτροπή και αφορούν δικαστικές υποθέσεις του Δήμου δεν συμβαίνει το ίδιο ;;

2. Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν περιμένει να αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστήριο και σπεύδει να συμβιβαστεί με την Εκκλησία και να τής πληρώνει ενοίκιο για τον χώρο ;;

3. Γιατί δεν ρωτήθηκε ο Σύλλογος στο Γεροτσακούλι που εκπροσωπεί τις 72 οικογένειες που διώκονται από την Εκκλησία και γνωρίζει άριστα το ιδιοκτησιακό θέμα ;;

4. Τι θα σημάνει η υποχώρηση του Δήμου για την ευρύτερη έκταση ΓΕΡΟΤΣΑΚΟΥΛΙ ;

5. Με ποίο δικαίωμα ο Δήμος απεμπολεί ιδιοκτησιακά του δικαιώματα ;;

6. Γιατί το θέμα δεν ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω μείζονος σπουδαιότητος ;;

 

    Η Δημοτική Αρχή παραπαίει και αδυνατεί να παρακολουθήσει τις υποθέσεις του Δήμου. Η Παράταξή μας, έχει επανειλημμένως επισημάνει το θέμα και έχει δημοσιεύσει (έως και πρόσφατα) τις θέσεις της για τις παράλογες αξιώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος στην περιοχή,
    ΚΑΛΟΥΜΕ την Δημοτική Αρχή να υπερασπίσει τα συφέροντα του Δήμου και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Διαφορετικά, είμαστε πλέον αναγκασμένοι να αναφερθούμε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές ζητώντας πλήρη έρευνα των τυχόν ευθυνών.