ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΨΗΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ !!

2015-01-11 23:26

Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμά μας με τίτλο " ΤΑΞΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΨΗΝΑΚΗ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ", επανερχόμαστε σήμερα για να απαντήσουμε σε όλους εκείνους οι οποίοι από εχθές επιδόθηκαν σε "αγώνα" προπαγάνδας και παραπληροφόρησης των δημοτών του Μαραθώνα.

 

Πράγματι στο ΦΕΚ 3504Β' /29-12-2014 προβλέπεται ότι :«Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση στις λεκάνες απορροής Υλίκης, Παραλίμνης, Μόρνου, Ευήνου και Μαραθώνα σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 μέτρων από την ανώτατη στάθμη τους, η υλοποίηση μικρών έργων αναψυχής (ευθύνης Δημοσίου ή των ΟΤΑ) όπως η κατασκευή υπαίθριων καθισμάτων, διαδρόμων τρεξίματος, ποδηλατοδρόμων, μετά από την υποβολή σχετικής μελέτης στην οποία θα τεκμηριώνεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης ή ρύπανσης των υδάτων των λιμνών και θα εγκρίνεται από την ΕΥΔΑΠ και την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Υγιεινής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας».

 

Ωστόσο, ο κ. Ψηνάκης στο μήνυμά του στο προσωπικό του INSTAGRAM καυχάται ψευδώς ότι τάχα με δικές του ενέργειες και των συνεργατών επιτεύχθηκε να γίνει ο αποχαρακτηρισμός.  Καταρχήν :

1. Αποχαρακτηρισμός δεν έγινε.

2. Όπως μπορεί εύκολα  να διαπιστώσει κανείς διαβάζοντας προσεκτικά το ΦΕΚ, η παραπάνω Υπουργική απόφαση εξεδόθη, αφού προηγουμένως έλαβε υπόψιν της  "Την από 6/8/2014 αιτιολογημένη εισήγηση της Διεύθυνσης Υγειονομικής Μηχανικής και Υγιεινής Περριβάλλοντος του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 58 παρ. 1 του Ν.4075/2013".

3. Η Τεχνητή Λίμνη του Μαραθώνα ανήκει ως υδάτινος αποταμιευτήρας στην ΕΥΔΑΠ.

4. Η Λίμνη του Μαραθώνα ανήκει κατά το μεγαλύτερο μέρος της στα διοικητικά όρια του Δήμου Ωρωπού.

 

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι :

1. Είναι αδύνατον ο κ. Ψηνάκης να έκανε αυτός ενέργειες, γιατί πολύ απλά το θέμα ήτο δρομολογημένο ήδη από το καλοκαίρι του 2014 ή και πιο πριν ακόμη, αφού η έκθεση - εισήγηση της Διεύθυνσης Υγειονομικής Μηχανικής και Υγιεινής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υγείας χρονολογείται από 6-8-2014, δηλαδή πριν ακόμη αναλάβει ο κ. Ψηνάκης !!!

2. Οι όποιες χρήσεις τελικά επιτραπούν θα τελούν υπό την έγκριση της ΕΥΔΑΠ και φυσικά  οι ΟΤΑ που θα αναμιχθούν είναι πολλοί, με κυρίαρχο τον ρόλο του Δήμου Ωρωπού.

3. Απαιτείται να προηγηθεί ειδική μελέτη.

 

Είναι φανερό ότι ο κ. Ψηνάκης ψεύδεται και κρύβει επιμελώς την αλήθεια.

Τα υπόλοιπα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με αναλυτικά στοιχεία και έγγραφα.