ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Ν. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ

2015-03-06 21:58

 

    Η ξαφνική εντολή απομάκρυνσης από τη Νέα Μάκρη της ομάδας ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον Δήμο Μαραθώνος.

    Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί (;) τις εξελίξεις με ....απάθεια και η αύξηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Μαραθώνος είναι πλέον προ των πυλών.

    Την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την ίδια αντιμετώπιση της όμορης πόλης, ο Δήμαρχος Μαραθώνος και το "επιτελείο" του περί άλλα τυρβάζουν.

    Ερώτηση στην Βουλή προς τον Υπουργό κατέθεσε και ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παύλος Χαϊκάλης, καλώντας τον Υπουργό να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του.

    Οι εξελίξεις αυτές ανάγκασαν τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ" κ. Νίκο Χατζηγιάννη να αποστείλει σήμερα 6-3-2015 Διάβημα Διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καλώντας τον άμεσα να επαναφέρει την ομάδα ΔΙΑΣ στον Δήμο Μαραθώνα.

    Ολόκληρο το κείμενο του διαβήματος είναι το ακόλουθο :

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

Του Νικολάου Χατζηγιάννη του Αθανασίου, κατοίκου Νέας Μάκρης Αττικής, Λεωφ. Διονύσου, αριθμ. 1, Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος Αττικής – Δικηγόρου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ».

 

----------------------------------------------------------------------------

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

        Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι από την Τρίτη 03 Μαρτίου δόθηκε εντολή στην Ομάδα ΔΙΑΣ 223 με περιοχή ευθύνης τη Νέα Μάκρη στο Δήμο Μαραθώνος να εγκαταλείψει την περιοχή και να εδράζεται πλέον ως Ομάδα 203 στο δήμο Παλλήνης.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη για τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα και εγκυμονεί άμεσους και σοβαρούς κινδύνους αύξησης της παραβατικότητας στην πόλη του Μαραθώνα.

Η δυσφορία όλων των κατοίκων ήδη έχει εκδηλωθεί έντονα  σε μια ήδη εγκληματικά επιβαρυμμένη περιοχή.

Η προσφορά των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην πόλη μας ήταν ιδιαίτερα σημαντική και προσέφερε αίσθηση ασφάλειας στο σύνολο των κατοίκων του Μαραθώνα, αλλά και αποτροπή των παραβατικών συμπεριφορών.

Κατόπιν τούτου, παρακαλώ άμεσα να ανακαλέσετε την απόφαση απομάκρυνσης από το Δήμο Μαραθώνα της ομάδας ΔΙΑΣ και να αποκαταστήσετε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών του πιο ιστορικού Δήμου της Αττικής, του Μαραθώνα.

Μαραθώνας, 6 Μαρτίου 2015

 

Ο Αναφερόμενος

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

 

Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ»